Politika privatnosti

Uvod

Internetskom stranicom zelenetehnologije.hr upravlja društvo Zelene tehnologije d.o.o., Gospodarska ulica 5c,  10 255 Donji Stupnik, OIB: 25326611788, adresa elektroničke pošte: [email protected], Broj telefona: 01/4655-408 (U daljnjem tekstu Zelene tehnologije).

Zelene tehnologije cijeni Vaš interes i posjet ovoj web stranici. Vaša je privatnost važna za Zelene tehnologije te žele da se osjećate ugodno i sigurno prilikom posjeta web stranici. Zaštita Vaše privatnosti u obradi Vaših osobnih podataka je važna briga kojoj posvećuju posebnu pozornost tijekom poslovnih procesa. Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta web stranici obrađuju se u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice prikazuju. Politika zaštite podataka Zelenih tehnologija temelji se i na pravilima o zaštiti podataka koja se primjenjuju na Zelene tehnologije u RH.

Zelene tehnologije d.o.o. web stranica može sadržavati veze na druge web stranice koje nisu obuhvaćene ovim izjavom o privatnosti.

Korištenjem web stranica zelenetehnologije.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o prikupljanju i obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Službenik za zaštitu podataka: Damir Jurković, [email protected]

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kada posjetite web stranicu zelenetehnologije.hr, web poslužitelji pohranjuju kao standardne pojedinosti preglednika i operacijskog sustava, web stranice s koje posjećujete web stranicu zelenetehnologije.hr, stranice koje posjećujete na web stranici zelenetehnologije.hr, datum Vašeg posjeta i, iz sigurnosnih razloga, npr. identificiranje napada na web stranicu zelenetehnologije.hr, IP adresu koju Vam dodjeljuje Vaš davatelj internetskih usluga; ova IP adresa se pohranjuje sedam dana. Uz izuzetak IP adrese, osobni se podaci pohranjuju samo ako odlučite poslati ih, npr. tijekom registracije, u anketi, u natječaju ili kontakt formi.

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) obrada je definirana kao svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Zelene tehnologije prikupljaju i obrađuju podatke korisnika dostavljene prilikom registracije kupovine i korištenjem internetskih stranica u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka.

Zelene tehnologije se obvezuju poštivati anonimnost i privatnost korisnika web stranice zelenetehnologije.hr.

 

Korištenje i donošenje osobnih podataka i ograničenje korištenja u određenim okolnostima

Zelene tehnologije upotrebljava Vaše osobne podatke samo u mjeri potrebnoj za tehničku administraciju web stranice te u komercijalne i marketinške svrhe. Podaci koji se prikupljaju su: ime, prezime, poštanska adresa, adresa elektroničke pošte i telefonski broj. Osobni podaci se prenose državnim organizacijama i tijelima samo u okviru obveznih nacionalnih odredbi zakona. Osobne podatke koji se prikupljaju, obrađuju zaposlenici Zelenih tehnologija isključivo u skladu smjernicama Zelenih tehnologija i strogo za svrhu za koju navedeno, a uz obvezu čuvanja tajnosti podataka i zaštite istih.

U većini slučajeva, Zelene tehnologije osobne podatke obrađuju radi ispunjenja zakonskih i ugovornih obveza, no za slučaj kada je za prikupljanje i obradu osobnih podataka potrebna privola korisnika, Zelene tehnologije mora korisniku uputiti i zahtjev za privolom, a koji mora biti jasan, nedvosmislen i razumljiv, te temeljem kojeg korisnik daje pisanu privolu kao dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želja korisnika kojim on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka koji se na njega odnose. U slučaju uskrate privole za npr. davanjem osobnih podataka za pristup web stranici, Zelene tehnologije neće biti u mogućnosti izvršiti određene zatražene usluge (npr. registraciju na web stranicu), dok u slučaju uskrata privole za obradom podataka u marketinške svrhe ili putem profiliranja, za korisnika neće proizaći nikakve posljedice u vezi s izvršavanjem ugovora, poslovnog odnosa ili drugog odnosa s korisnikom.

Korisnik ima pravo u svakom trenutku povući privolu čime se ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. U slučaju povlačenja privole, osobni podaci korisnika se ne smiju dalje obrađivati u takve svrhe.

Zelene tehnologije prikupljene i obrađene podatke neće dijeliti s trećim osobama izvan svrha navedenih u ovim pravilima i/ili izvan opsega privole. Podaci se mogu prenositi trećim osobama i to drugim izvršiteljima obrade, s kojima Zelene tehnologije mora imati zaključene odgovarajuće sporazume temeljem kojih jamči jednaku razinu zaštite osobnih podataka.

Zelene tehnologije neće čuvati osobne podatke duže nego što je to nužno radi ispunjenja svrhe pojedine obrade.

Za opoziv suglasnosti od primanja promotivnih marketinških poruka molimo da se odjavite s usluge primanja newslettera te molimo da kontaktirate na [email protected].

 

Izbor

Vaša email adresa neće biti korištena u reklamne svrhe i Zelene tehnologije Vas neće kontaktirati osim u situacijama koje su prihvaćene s Vaše strane (npr. obavijesti o sniženju cijena putem newslettera na koji ste se prijavili). Ukoliko ćete biti kontaktirani putem emaila, biti će naznačeno na koji način možete otkazati daljnje obavijesti putem emaila.

 

Newsletteri

Web stranica može se koristiti za pretplatu na newslettere. Podaci koje ste dobili tijekom registracije newslettera koristit će se samo u svrhu slanja newslettera, pod uvjetom da niste pristali na drugu upotrebu. Pretplatu možete otkazati u bilo kojem trenutku korištenjem opcije otkazivanja pretplate navedene u newsletteru.

 

Dodaci za društvene mreže

Zelene tehnologije koristi tzv. Društvene dodatke (“gumbi”) društvenih mreža kao što su Facebook i Instagram.

Kada posjetite web stranice, ti se gumbi aktiviraju prema zadanim postavkama, tj. bez vaše intervencije mogu slati podatke odgovarajućim društvenim mrežama. Društvena mreža može dohvatiti podatke, neovisno o tome jeste li u interakciji s gumbom ili ne. Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, mreža može dodijeliti vaš posjet web stranici na svoj korisnički račun. Društvena mreža ne može dodijeliti posjet drugim Zelene tehnologije web-lokacijama, osim ako i dok ne aktivirate odgovarajući gumb.

Ako ste član društvene mreže i ne želite da kombiniraju podatke s vašeg posjeta našim web-lokacijama s vašim podacima o članstvu, morate se odjaviti s društvene mreže prije nego što posjetite našu web-lokaciju ili pronađete odgovarajuće postavke na web-lokaciji društvene mreže.

Zelene tehnologije nemaju utjecaj na opseg podataka koje društvene mreže prikupljaju pomoću gumba. Pravila o korištenju podataka društvenih mreža pružaju informacije o svrsi i opsegu podataka koje prikupljaju, o tome kako se ti podaci obrađuju i upotrebljavaju, prava koja su vam dostupna i postavke koje možete upotrijebiti za zaštitu vaše privatnosti.

 

Kolačići

Zelene tehnologije upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi se naziva “kolačići” u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Ako želite pročitati više o kolačićima, molimo idite ovdje.

 

Analiza podataka o korištenju

Zelene tehnologije koriste kolačiće za praćenje postavki posjetitelja i prepoznavanje osobito popularnih odjeljaka web stranice. Na taj način moguće je prilagoditi sadržaj web stranice više specifično prema Vašim potrebama i time poboljšati ono što Vam nudimo.

U svrhu statističke analize Zelene tehnologije koriste Google Analitiku. Ako ne želite da Zelene tehnologije prikupljaju i analiziraju statističke podatke vezane uz Vaš posjet, možete u svakom trenutku prigovoriti na buduću upotrebu Vaših podataka.

Za tehničku provedbu Vašeg prigovora potrebno je postaviti isključivanje kolačića u Vašem pregledniku. Ovaj kolačić samo će naznačiti da ste se isključili. Imajte na umu da iz tehničkih razloga isključivanje kolačića utječe samo na preglednik kojemu se suprotstavljate. Ako izbrišete kolačiće u pregledniku ili upotrebljavate neki drugi krajnji uređaj ili preglednik, morat ćete se ponovno isključiti.

Zbog mogućnosti prikazivanja sadržaja relevantnih za Vaše potrebe i interese na web-lokacijama upotrebljava se tehnologija retargetinga. Ista koristi kolačiće za pohranu podataka o Vašem interesu za naše proizvode i usluge. Ti se kolačići čitaju kada posjetite web stranicu zelenetehnologije.hr. Postupak je anonimiran, tj. ne možete se prepoznati putem retargetinga. Ako ne želite da Zelene tehnologije prikupljaju, pohranjuju i analiziraju statističke podatke povezane s Vašim posjetom ili ne želite primati informacije relevantne za Vaše interese na web-lokacijama Zelenih tehnologija, možete se suprotstaviti budućoj upotrebi Vaših podataka u bilo kojem trenutku (opt-out).

Za tehničku implementaciju Vašeg prigovora potrebno je instalirati kolačić za isključivanje u preglednik. Ovaj kolačić samo će naznačiti da ste se isključili. Imajte na umu da iz tehničkih razloga isključivanje kolačića utječe samo na preglednik kojemu se suprotstavljate. Ako izbrišete kolačiće u pregledniku ili upotrebljavate neki drugi krajnji uređaj ili preglednik, morat ćete se ponovno isključiti.

 

Informacije o korištenju (ciljanje i ponovno ciljanje)

Također, upotrebljava se tehnologija preusmjeravanja kako bi Zelene tehnologije mogle prilagoditi mrežni marketing (na primjer, banner oglase) na web stranicama partnera Zelenih tehnologija za preusmjeravanje (Flashtalking, Google Adwords, Google Doubleclick) konkretnije Vašim potrebama i interesima. Ovo koristi kolačiće za pohranu podataka o Vašem interesu za proizvode i usluge Zelenih tehnologija. Ovi se kolačići čitaju i upotrebljavaju kada posjetite druge web stranice koje surađuju s partnerima za ponovno ciljanje, kako bi Vam bile pružiene informacije što je moguće relevantnije Vašim interesima. Postupak je anonimiran, tj. ne možete se prepoznati putem retargetinga.

Ako ne želite da Zelene tehnologije i njihovi partneri u retargetiranju prikupljaju, pohranjuju i analiziraju statističke podatke vezane uz Vaš posjet, ili da banner oglase prilagodite Vašim interesima, u bilo kojem trenutku možete se suprotstaviti budućoj upotrebi Vaših podataka (isključivanje).

Za tehničku implementaciju Vašeg prigovora potrebno je instalirati kolačić za isključivanje u preglednik. Ovaj kolačić samo će naznačiti da ste se isključili. Imajte na umu da iz tehničkih razloga isključivanje kolačića utječe samo na preglednik kojemu se suprotstavljate. Ako izbrišete kolačiće u pregledniku ili upotrebljavate neki drugi krajnji uređaj ili preglednik, morat ćete se ponovno isključiti. Na sljedećoj web stranici možete kontrolirati i deaktivirati upotrebu kolačića treće strane: http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices gdje se isključujete.

 

Sigurnost

Zelene tehnologije koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio podatke koje smo dobili od Vas i kojima upravljamo od manipulacije, gubitka, uništenja i pristupa trećim stranama. Naše sigurnosne mjere kontinuirano se poboljšavaju u skladu s tehnološkim razvojem.

 

Pravo na informacije

Na vaš zahtjev, Zelene tehnologije ili predstavnik koji je odgovoran za Vas će Vas obavijestiti pismenim putem ili drugim sredstvima što je prije moguće i sukladno važećem zakonu hoće li i koje su vam osobne podatke vezane uz vas pohranili. Možete se obratiti službeniku Zelenih tehnologija za zaštitu podataka na email [email protected] ako imate bilo kakve upite. Ako se netočni podaci spremaju unatoč našim nastojanjima da se podaci točni i ažuriraju, ispraviti ćemo ih na vaš zahtjev.

Ako imate bilo kakvih pitanja o obradi osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka na email [email protected] koji je dostupan za zahtjeve za informacijama, prijedlozima ili pritužbama ili poštom na adresu Zelene tehnologije d.o.o., Gospodarska ulica 5c, 10 255 Donji Stupnik, Hrvatska.

Svaki korisnik ima pravo Zelenim tehnologijama podnijeti pisani zahtjev kojim traži:

 • potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na korisnika obrađuju ili ne,
 • obavijest o podacima koji se odnose na korisnika čija je obrada u tijeku te o izvoru tih podataka,
 • obavijest o postojanju prava korisnika na ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade osobnih podataka koji se odnose na korisnika ili prava na prigovor na takvu obradu
 • obavijest o pravu na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu;
 • uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te njihovo prepisivanje,
 • ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na korisnika,
 • obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na korisnika odnosi,
 • dopunu, izmjenu i/ili brisanje osobnih podataka koji su nepotpuni, netočno i/ili neažurni,
 • brisanje osobnih podataka temeljem „prava na zaborav“,
 • ograničenje obrade osobnih podataka.

Zelene tehnologije su dužne postupiti po zahtjevu korisnika bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana primitka pisanog zahtjeva.

Korisnik ima pravo od Zelenih tehnologija tražiti brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose, a kojem zahtjevu su Zelene tehnologije dužne udovoljiti ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni
 • korisnik je povukao privolu na kojoj se obrada temelji,
 • korisnik uloži prigovor na obradu,
 • osobni podaci nezakonito su obrađeni.

Korisnik ima pravo od Zelenih tehnologija ishoditi ograničenje obrade osobnih podataka ako je ispunjeno jedno od sljedećeg:

 • korisnik osporava točnost osobnih podataka, u kom slučaju je obrada ograničena na razdoblje kojim se Zelenim tehnologijama omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
 • obrada je nezakonita i korisnik se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;
 • Zelene tehnologije više ne trebaju osobne podatke za potrebe obrade, ali ih korisnik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega, te Zelene tehnologije takve osobne podatke više ne smiju obrađivati osim ako ne dokažu da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode korisnika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Svi zahtjevi, upiti, prigovori ili drugo, a vezano uz obradu osobnih podataka od strane Društva, dostavljaju se:

 • poštom na adresu Zelene tehnologije d.o.o., Gospodarska ulica 5c, 10255 Donji Stupnik, Hrvatska.
 • e-mailom na adresu službenika za zaštitu podataka: [email protected]

 

Pravna obavijest

Zelene tehnologije d.o.o, Gospodarska ulica 5c, 10255 Donji Stupnik

 

Autorska prava

Autorsko pravo Zelene tehnologije d.o.o,. Sva prava pridržana. Tekst, slike, grafike, zvučne datoteke, animacijske datoteke, video datoteke i njihov raspored na web stranicama Zelene tehnologije d.o.o., podložni su autorskom pravu i drugoj zaštiti intelektualnog vlasništva. Ti se predmeti ne smiju kopirati za komercijalnu upotrebu ili distribuciju niti se ti objekti mogu mijenjati ili ponovno objaviti na drugim web stranicama, aplikacijama ili drugim digitalnim sadržajima.

Skip to content