Obzirom da većina naših klijenata spada u obveznike e-ONTO sustava, rješenje WasteControl smo u potpunosti prilagodili potrebama klijenata i postojećoj zakonskoj regulativi te omogućili našim korisnicima povezivanje kako bi spriječili unos istih podataka u dva različita sustava.

Kako funkcionira povezivanje?

Nakon pohrane dokumenta u informatičkom sustavu WasteControl, korisnici ga jednim klikom prebacuju u portal e-ONTO. Mogu se prebacivati izlazni prateći listovi, prateći listovi za prijevoz, tijek otpada (ulaz ili izlaz s očevidnika), dokumenti za prekogranični promet itd.

Prije samog prebacivanja pojedinog dokumenta potrebno je imati već kreiran ONTO ili ONTO-P obrazac s istim ključnim brojem otpada unutar e-ONTO sustava gdje želimo prebaciti dokument. Ukoliko korisnici nemaju željeni očevidnik otvoren u e-ONTO sustavu, mogu ga kreirati direktno iz WasteControl-a te na taj način zapravo izvršavati sve svoje obaveze iz jednog sustava.

WasteControl vs. e-ONTO

Postoji velika razlika između vođenja dokumentacije unutar e-ONTO portala i našeg sustava, a vezana je za način vođenja očevidnika. Unutar e-ONTO portala očevidnici se moraju aktivirati i deaktivirati na razini jedne godine te se svake godine mora kreirati novi ONTO i ONTO-P obrazac. Kada se unutar WasteControl sustava jednom otvori očevidnik, on se nalazi u bazi podataka te se u njega unose podaci bez obzira o vremenskom periodu i datumu. To zapravo znači da korisnici WasteControl sustava mogu napraviti „arhivu“ s dokumentima prošlih godina i imati sve na jednom mjestu. Nije potrebno svake godine deaktivirati očevidnik, već ga samo jednim klikom zaključati za tu godinu. U ovom slučaju zaključavanje očevidnika ne znači da se podaci iz prošle godine neće moći uređivati, već da u sljedeću godinu prenosite stanje očevidnika kao početno stanje.

Ukoliko je Vaša tvrtka navedena na više mjesta prilikom popunjavanja pratećeg lista, nema potrebe za zaključivanjem svake uloge, odnosno predaje ili preuzimanja otpada. Sve uloge na pratećim listovima automatski se zaključavaju nakon što je dokument prenesen u e-ONTO portal.

U WasteControl sustavu moguće je vršiti kontrolu nad prenesenim dokumentima, preuzimati prateće listove direktno iz eONTO portala te imati kompletan nadzor i kontrolu nad procesima u gospodarenju otpadom…

Prednosti cjelovitog rješenja WasteControl:

  • Raznovrsni izvještaji za kompletnu evidenciju poslovanja, uključujući NO, SO i OZO obrasce za ROO prijavu
  • Mogućnost generiranja izvještaja na razini pogona, organizacijske jedinice ili tvrtke
  • Kontrola racionalizacije troškova, optimizacije planiranja i korištenja svih raspoloživih resursa
  • Nadzor nad obradom otpada
  • Nadzor nad malootkupom otpada (korištenje financijskog modula)
  • Nadzor nad prekograničnim prometom otpadom
  • Mogućnost ispravka i uređivanja unesenih dokumenata retroaktivno, kroz cijelu godinu – ne postoji rok od 30 dana

Ovdje saznajte više o funkcionalnostima WasteControl sustava, a za još detaljnije informacije kontaktirajte nas putem mail-a info@zelenetehnologije.hr ili na broj telefona 095 444 8726.